Faktor utama yang menentukan kualiti dan harga aluminium papak plat

- Sep 11, 2017 -

Bahan-bahan aluminium untuk siling aloi aluminium, ada tiada aluminium tulen. Tetapi oleh kerana aloi yang berbeza disebabkan oleh sifat-sifat mekanik aloi aluminium kandungan adalah berbeza, penggunaan domestik semasa cacar bahan-bahan bagi aloi aluminium terbahagi kepada lima Gred:

Gred Pertama: aloi aluminium-magnesium, juga mengandungi sebahagian daripada mangan itu, kelebihan terbesar bahan adalah kapasiti antioksidan yang baik, dan kerana kandungan mangan, jadi mempunyai kekuatan dan kekakuan tertentu, bahan yang sesuai untuk melakukan cacar. Aluminium kilang aluminium barat daya China pemprosesan prestasi paling stabil.

Gred kedua: aloi aluminium-mangan, kekuatan bahan dan kekejangan yang sedikit lebih baik daripada aloi aluminium-magnesium. Tetapi kapasiti antioksidan adalah sedikit lebih rendah daripada aloi aluminium-magnesium. Seperti kedua-dua pihak dijalankan rawatan Pelindung, pada asasnya untuk menyelesaikan antioksidan dengan kapasiti yang tidak baik sebagai kelemahan dalam aloi aluminium-magnesium, domestik aluminium aluminium Ruimin pemprosesan prestasi paling stabil.

Gred ketiga: aloi aluminium aloi daripada mangan, kandungan magnesium ditolak. Jadi kekuatan dan kekakuan adalah jauh lebih rendah berbanding dengan aloi aluminium-magnesium dan aloi aluminium-mangan (tetapi harganya mahal). Kerana yang lembut, mudah untuk memproses, selagi ketebalan tertentu, asas untuk memenuhi Kedataran paling asas dalam